Lucrul cu emoțiile

”In sedința de azi nu vreau să vorbesc, sentimentele cu care mă confrunt sunt prea puternice și simt că nu am cuvinte pentru ele. Așa că astăzi aleg să desenez!”mi-a spus o clientă zilele trecute.
Da, uneori ceea ce simți te poate copleși, iar mintea, care încearcă să dețină controlul și nu poate în aceste momente, se blochează; ai prea multe gânduri care ți se învărt în cap si care sunt de cele mai multe ori în disonanță cu emoțiile. Și asta pentru că mintea vrea să explice, caută înțelesuri, face legături și nu acceptă prea ușor că poate nu este nevoie de logică, ci doar de puțin timp de tăcere. In această liniște a minții, dacă reușești să ți-o acorzi, poți să intri în contact cu ceea ce simți și să iei pe rând fiecare emoție: să o recunoști, apoi să vezi ce a declanșat-o, poate identifici și un alt moment în timp când te-ai mai simțit la fel. Ce ai făcut atunci? Cum ai reacționat? Ți-a fost mai bine după ce ai procedat așa cum ai facut-o? Ai vrea să faci ceva diferit acum? Ce ai putea să faci? Incearcă un nou mod de a recționa și vezi cum te simți.
Ca să poți să intri în contact cu emoțiile tale îtrebuie să-ți liniștești mintea și poți să realizezi acest lucru, de exemplu, procedând precum clienta mea: să desenezi. Prin desen și culori poți exprima emoțiile, pentru ca apoi prin lucrul terapeutic care urmează să poată avea loc procesul de acceptare si de restructurare a lor și în felul acesta să capeți starea de bine pe care o dorești.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s