IDENTITATE SI RADACINI

 

Intelegerea experientelor proprii prin prisma sistemului familial

 

20160820_100924Traim intr-o lume care ne copleseste cu informatii si cu nesfarsite “instructiuni” despre ceea ce ar trebui sa facem sau sa fim. Oare chiar nu stim cine suntem? Oare chiar avem nevoie de altii sa spuna ce sa facem? Cu sigurantal ca nu. Avem insa nevoie sa intelegem de unde ne tragem, care ne sunt radacinile, legaturile noatre cu familia, sa privim putin la cine au fost antecesorii nostri (starbunicii, bunicii parintii etc), cine sunt rudele noastre si cum ne pozitionam noi in familia noastra.

Daca vrei sa intelegi mai bine care iti sunt radacinile si in ce masura ceea ce esti tu astazi este expresia nevoilor tale, a unor comportamente invatate sau a unor legaturi invizibile cu familia ta, vino alaturi de noi la atelierul de constelatii de familie si terapie existentiala care va avea loc in data de 17 septembrie 2016, in intervalul orar 10-18.

Metoda terapeutica a constelatiilor de familie a fost dezvoltata de Bert Hellinger si are la baza pe filozofia fenomenologica, terapia psihanalitica, analiza tranzactionala, programarea neuro-lingvistica si hipnoterapia . Famila, ca orice sistem, este guvernata de legi ce cauta sa mentina si sa consoideze echilibrul sau sa-l restabileasca acolo unde lipseste. Astfel orice actiune a membrilor familiei la un moment dat produce efecte nu numai imediate, dar si unele care se regasesc, peste timp, la generatiile ulterioare. Cand ordinea naturala dintr-o familie este afectata sistemul incearca sa se ajusteze la noile conditii impiedicand fluxul liber al iubirii intre membrii familiei. A intelege care este locul fiecarui membru din familie si a-i recunoaste acest loc este o actiune reparatorie cu efect benefic asupra intregii familii. Vindecarea se produce cand fiecare din membrii familiei isi ia locul sau de drept, isi asuma rolul in viata, are grija de sine si evita sa intervina in destinul altcuiva.

In Constelatii cuvintele vindeca. Dar nu orice cuvinte. Este vorba despre anumite fraze vindecatoare care ne permit sa vorbim limbajul Sufletului in moduri care sunt eliberatoare pentru noi si cei din jurul nostru- prieteni, iubiti, soti, cei dragi, familia, colegii etc.

Ce se va intampla propriu-zis pe parcursul celor 8 ore?

Vor fi abordari individuale, cu cazuri particulare, pe care vom incerca sa le rezolvam prin terapia contelatiilor familiale. Interventia va fi adaptata pentru fiecare caz in parte, dar indirect -prin reprezentanti sau ca observatori- toti cei prezenti vor beneficia de efectele terapiei.

Metoda efectiva o veti descoperi mult mai bine prin practica.Cu ajutorul cunostintelor desprinse din celelate formari ale facilitatorilor: psihosexologie, somatoterapie, Reiki, terapie experientialia, programare neuro-lingvistica si terapie integrativa, fiecare caz va beneficia de abordarea potrivita si recomandata in functie de specificul fiecarei “povesti”.

Facilitatorii sunt:

Trisi Cristea: psihoterapeut cu formari in psihoterapie experientiala, specializari in somatoterapie si psihosexualitate, maestru Reiki

Florentina Negrescu: psihoterapeut format in psihoterapie integrativa si experientiala, programare neuro-lingvistica si psihosexualitate.

Cadrul va fi unul de grup si va presupune explorarea respectuoasa a experientelor proprii, in conditii de confidentialitate.

Inscrierile se pot face pe e-mail: consilieresipsihoterapie@gmail.com pana pe data de 16 septembrie 2016 ora 12:00.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s